Focaccia med tomater, oliven og feta

Ingredienser

Til deigen:
500 g Mel
10 g Sukker
15 g Salt
7 g Tørrgjær
25 g Olivenolje
340 g lunkent vann
Til topping:
Cocktailtomater
Feta
Frisk basilikum
Grovt havsalt
Svarte oliven
Rosmarin (etter smak)

Slik gjør du:

Deig:
Bland  mel, sukker, salt og gjær.  Tilsett olivenolje og vann og elt deigen til den blir jevn og smidig.  Legg den ferdige deigen i en bolle smurt med olje Dekk den til med ENJO Kjøkkenhåndkle og la den stå i kjøleskapet i minst 12 timer. Slik blir Focacciaen enda mer luftig.  Til slutt, elt deigen godt én gang til, form den til en ball og la den stå enda 1 time tildekket i kjøleskapet. Du kan gjerne forme 2 eller 3 kuler dersom du heller ønsker flere små.

Topping:
Varm ovnen på 210 grader med varmluft. Smør langpannen med olje. Hell deigen over i langpannen og trykk den jevnt utover. Skjær Cocktailtomatene i skiver, hakk oliven og feta-osten i små biter. Fordel alt over Focaccia-brødet og dryss litt havsalt over. Rosmarin passer utmerket på Focaccia-brødet! Stek brødet midt i ovnen i ca. 25 minutter.  Skjær  Focacciaen i biter før servering og dekorer med frisk basilikum. Buon appetito!

ENJO Duoglove kitchen

Tips

For å få stekebrettet rent og fri for fett etter bruk, anbefaler vi å rengjøre stekebrettet med Duohanske Kjøkken. Bruk fiberen fuktig til våt. Ved gjenstridige eller innbrente rester bruk ENJO Marble Power Skurepasta og rengjør med lette bevegelser med den grønne-og svartstripete siden av fiberen. Tørk av med Mikrolett Kjøkken Vaffel. Rengjør uten trykk!